Tuesday, 13 November 2012

KempenTutupAurat ^^V

Ismi Yanti Sadli :'>


Muslimah-muslimah di #KempenTutupAurat ^^


Assalamualaikum, hiuhiu! Ya Allah dekat berabad jugalah saya tak update blog nie. Hmm rindunya *hug laptop. Kepada mereka yang sudi baca hasil penaipan saya di blog. eh ada ke? kalau takde pun takpe. syok sendiri pun okay :D Faktor SPM dan malas nak update membuatkan Alhamdulillahanaislam.blogspot.com ini menyepi. Okaylah nak dipendekkan cerita nie, hamba nak share sedikit tentang kenangan bersama sahabat fillah di #KempenTutupAuratDiKLCC. MasyaAllah, Allah Maha Besar. Seronok sangat dapat join Kempen nie. macam2 saya dapat and paling penting memberikan saya lebih kekuatan untuk terus istiqomah ^^ Alhamdulillah. Baiklah, saya, Natasya, Faah dan Hanny pergi naik KTM jeh ke KLCC. sanggup en? Padahal tak sedar diri yang saya nie SPM -.- Tapi yang pasti niat kami kerana Allah . bukan sbb nak lepak2 or membuang masa, ada jihad yang kami nak laksanakan di sana . Masa kami tiba di KLCC, kami sesat -,- ingatkan dalam KLCC . rupa-rupanya dekat taman. tapi dengar cerita daripada mereka yg tiba awal, terdpt beberapa kesulitan which is pak guard yg BAIK HATI tak benarkan Kempen itu dijalankan di sana, so decided buat di Masjid Al-Syakirin. Alhamdulillah. cuaca pun baik, tak hujan. 


Setibanya di sana, solat zuhur terlebih dahulu. After that, pergi makan. Hmm apa jeh eh makanan kat KLCC yg murah? Hmm mcD lah -,- haha, so kami take away mcD dan makan di taman KLCC tuh, Allahu! teringin sgt nak makan ala2 picnik, akhirnya tercapai jugak. Lepas makan, pergi balik ke Masjid dan bermulalah aktiviti "Street Dakwah" tak sangka sebenarnya diri yg masih kurang ilmu agama nie mampu menyampaikan "Street Dakwah" dekat pengunjung di KLCC tuh, walaupun dakwahnya tk seberapa. insyaAllah masih trdapat isi2. Masa nak edarkan flyers sambil berinteraksi dgn org ketak2 jugak lutut nie :3 yelah takut apalah reaction org tuh. Tapi alhamdulillah, walaupun ditolak tapi saya masih mampu senyum dan ucap 'terima kasih' , and paling takleh lupa. Saya ada nmpak 2kakak yg dtg dari Indonesia nie, mulanya saya nak edarkan flyers kat dia and terangkan sikit ttg Kempen nie, rupanya dia suruh saya tngkapkan gmbr dia ngn kwn dia kat depan KLCC. hmm K --' tapi saya ikut jelah, layan jelahhh. After tolong dia, saya pun minta dia tolong saya utk dgr sikit apa yg cuba saya terangkan . Alhamdulillah, dia terima dgn hati terbuka ttg apa yg cuba saya sampaikan ttg aurat dan #TeamHijrah. and saya suruh dia LIKE kat FB pasal Team Hijrah, hehe. Dahlah tu jelah, malas lah nak menaip. 

Tapi rumusan daripada segala cerita di atas. Saya dan kwn2 yang join tuh. Sangat2 bersyukur sebab Allah beri peluang pada kami untuk melibatkan diri dalam aktiviti2 yg bagi saya tak membuang masa :) Dan sememangnya penglibatan saya dan kwn2 adalah kerana Allah. Saya mendoakan anda semua yg masih belum join TeamHijrah nie tergerak hati nak join kay? Dan sekaligus join #KempenTutupAurat. semoga kita diberkatiNya dan mendapat ganjaran di akhirat. InsyaAllah, selebihnya Wallah hualam :>

sambil edar flyers, sambil tangkap gmbr :p
Tasya and Hanny .
'
Time nie baru pas makan Tutti Frutti. hehe

Saya batak -,- Haha!


Picnik ^^




Bersama photographer comel . hewhew~



Kak Zaqyah :')




Credit to faah ^^


Her name is Kak Safiyya. dia cantik ! dan tinggi :>


Flavour chocolate and lychee. hehe ^^


Percaya atau tidak. mereka bertiga belah kanan nie form 2 --'
Comel-comel adik akak !





Nampak tak faah nak cuba bermanja dgn saya? ;p



Bersama Hanny, Kak Nadhirah Hadi dan Tasya <3




Ye, saya mmg gembira . Lol


W/ Kak Dya mohammad. haa masa street dakwah saya ikut akak nie lah :D


Bersama akak2 dan adik baru. hihi.


She's 16 and she is engaged. Alhamdulillah :')




Buatmu wahai Salmaniah :')

 


0 comments:

Post a Comment